1

Téma: Landscaping soutez

~ Webovy stranky fiktivni spolecnosti na webdesign soutez.
Kritika designu, kodu a cehokoliv jinyho vitana  wink
Byla to dost rychla prace, protoze mi na to zbyly jen dva dny.

http://www.cmsf.saline.k12.il.us/landscape/index.html

Umisteni toho odkazu na saline.k12.... website ignorujte smile

~ Sooke

2

Re: Landscaping soutez

K vzhledu:
1.) Graficky je stránka velmi nepovedená.... jeden obrázek text v hlavičce a nepovedená nabídka...

2.)Když v menu najedu na položku, kde je rozevírací seznam a pak z ní zase odjedu, tak zůstane seznam rozevřený, nevím jestli je to účel, ale ja bych to tak nedělal

Ke kódu:

1.) Používal bych raději externí styly
2.)<p> je párový tag a ve stránce je jednou použit jako párový, podruhé zas  e jako nepárový
3.)rozhodně bych nepoužíval tabulkový layout
4.) taky bych se rozhodl jestli budu psát tagy velkými písmeny, nebo malými a pak bych to dodržoval...

Celkově: 1/10

3

Po grafické stránce se mi to nezdá beznadějné. Myslím, že když se na tom trochu zapracuje mohlo by to být pěkné. Hlavně nechápu proč je to takové rozskočené. Ale to můře být chyba stylů, používám Firefox.

Když už je název menu v obrázku, zapnul bych aspoň antialiasing toho písma.

4

Nelíbí se mi to a překrásný až kýčovitý obrázek mostu to nemůže zachránit. Ale postupně:

1) V Mozille vůbec nefungují tlačítka About Us, Services, Contact Us!
2) V Mozille je web tak celkově rozhozený (a tyto dva body rozhodně nemůžeš odbít tím, že do patičky napíšeš Mic. Internet Explorer).
3) Typografie ti očividně nic neříká.
4) Proč obrázky v galerii nejdou rozkliknout?
5) Index možná vypadá trochu pospolitě, ale jakmile tam mᚠnějaký delší text, tak už to vypadá dost divně.
6) V dnešní době mi přijde nějaká nic neobsahující vstupní stránka hodně zastaralá (když jsme u toho intra - podívej se na něj v IE a pak v Mozille).
7) Shrneme grafiku - děs běs.
8 ) Pixel sem, deset pixelů tam, ... Proč jednotlívé prvky stránky na sebe alespoň nepasují?
9) ...

No na žádnou soutěž to asi nebude. Sorry.

5

~ ocenuji vsechny komentare. Vypada to, ze i na zacatecnika je to tragicky  smile . Nevic ze vseho me taky stve, ze je to cely rozhaseny, kdyz se zmeni typ prohlizece, ale dobre : vezmu to znova cely od zakladu.

6

jj, vem to od základu, pokud se do toho pustíš, je tu šance, že z toho bude pěkný web. Současný vzhled je však velmi nedostačující. A při správném stylování se nikdy neřeší problémy nekompatibility mezi prohlížeči, ovšem to už je o praxi.

7

A při správném stylování se nikdy neřeší problémy nekompatibility mezi prohlížeči, ovšem to už je o praxi.

Dovolil bych si nesouhlasit. U jednoduchých webů a nepoužívání některých problematických prvků ano, ale rozhodně to neplatí obecně. (př. jak vyřešit chybný box model IE bez hacků a s návrhem, který s tímto nepočítá?)

8

Správnou volbou DTD. Box model jsem nikdy neřešil, ve všech majoritních prohlížečích se mé weby chovají stejně - tedy IE, Opera, FF.